Piernik z dżemem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mokry i bardzo smaczny piernik z bita śmietaną idealny do popołudniowej kawy

  • 60 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    5 łyżek dżemu owocowego
    2 szklanki mąki
    2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika
    pół łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 szklanka kefiru
    1/2 szklanki oleju

Piernik z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. uche składniki wymieszać ze sobą, jajka ubić z cukrem, dodać kefir, olej, dżem i suche składniki, wszystko dokładnie ze sobą wymieszać, wylać do formy (24cmx25cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45-50 minut.

Porady

Mój sposób podania z bitą śmietaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy