pieczone ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

świetna przekąska ale również dodatek do mięs

  • 10 min

Składniki:

  • 3-4 ziemniaki średniej wielkości
    2 ząbki czosnku
    szczytpa soli
    majeranek
    oliwa z oliwek

Pieczone ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki dokładnie umyć i osuszyć .Każdy nakroić co ok 0,5 cm . Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dosypać majeranku i oliwy wymieszać. Przygotowane wcześniej ziemniaczki dokładnie posolić i natrzeć czosnkiem z oliwą i majerankiem . Blaszkę wyłożyć folią aluminiową , ułozyć ziemniaczki. Piec w nagrzanym piekarniku 200*C przez ok godzinę lub nieco dłużej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy