Pieczone Pulpety Pomidorowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

O wiele lepsze niż obtoczone w bułce tartej i smażone na patelni.

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    cebula
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz

Pieczone pulpety pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Mięso mielone mieszamy z cebulą, jajkiem i bułką tartą, tak aby powstała zwarta masa. Doprawiamy. Formujemy średniej wielkości pulpety, lekko spłaszczając.
    Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 27-30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy