Pieczone placki miodowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    300 g makaronu w kształcie ryżu
    250 g tłustego twarogu
    3 jajka S

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    230 g miodu wielokwiatowego (mój był lejący się, skrystalizowany trzeba rozpuścić trochę)

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    1łyżka cukru waniliowego
    3 czubiaste łyżki mąki

    DEKORACJA:
    posypka cynamonowa
    plastry cytryny

Pieczone placki miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Wszystkie składniki (oprócz makaronu) mieszamy razem. Zwilżonymi rękami bierzemy porcje masy, obklejamy ze wszystkich stron makaronem i układamy lekko spłaszczając w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 30 minmut w 200 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (170 ocen)

Żeberka miodowe pieczone