pieczone pałki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

idealne danie na niedzielny obiad z rodziną

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • • 4 pałki całe
    • 0,5 kg marchwi
    • 3 cebule
    • sól
    • Po 2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej, majeranku
    • 2 ząbki czosnku

Pieczone pałki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki podzielić na pół przyprawić 1/2 łyżeczki soli , papryką, majerankiem i czosnkiem .
  • 2. Marchew i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć marchew z cebulą, oprószyć solą. zalać to 1/2 szkl wody na to ułożyć pałki . Piec ok 80 min w temp 180 stopni.

Porady

do marchwi można dodać swoje ulubione warzywa np. paprykę, seler czy pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy