Pasztet rybny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Gromadzę przepisy i lubię wypróbowywać nowe. Ten przepis mam od prababci.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 1 kg dorsza
    ● 4 jajka
    ● 8 dag czerstwej bułki
    ● 10 dag margaryny
    ● 2 łyżki śmietany
    ● gałka muszkatołowa
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● tłuszcz do formy
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz

Pasztet rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy
    w mleku. Rybę
    sprawiamy. Mięso
    mielimy w maszynce
    razem z bułką.
  • 2. Żółtka ucieramy
    z margaryną, śmietaną i rybą. Doprawiamy. Białka
    ubijamy i delikatnie mieszamy
    z masą.
  • 3. Keksówkę (12x25 cm) natłuszczamy,
    oprószamy bułką
    i wypełniamy masą do 3/4 wysokości.
    Pieczemy 45 minut
    w temperaturze 190 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy