Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łatwa, szybka, w sam raz na śniadanie lub kolacje:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek
    2 łyżki majonezu Winiary
    sól, pieprz

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Jajka włożyć do wody i gotować na twardo. Odlać wodę z jajek, zalać zimną, obrać jajka ze skorupek. Przecisnąć przez praskę.
  • kukurydza, tuńczyk, jajka 2. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić.
  • wszystkie składniki mieszamy razem 3. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić do lodówki na pół godzinki bo wtedy będzie lepsza jak trochę postoi i się przegryzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy