Parówki w cieście

0 (0 ocen)

Szybko się je przygotowuje i są naprawdę smaczne.

Składniki:

  • 6 parówek
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    6 średniej wielkości ziemniaków
    Bułka tarta
    Po dużej szczypcie: majeranku, soli, pieprzu, oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    Olej do smażenia

Parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
  • 2. Wszystko razem zmiksuj, aż powstanie dość gęste ciasto.
  • 3. Parówki przekrój wzdłuż, zanurz w cieście i panieruj w bułce tartej.
  • 4. Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajka, mąkę i przyprawy.
  • 5. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • 6. Odcedź, utłucz i pozostaw do ostygnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy