Ostre piersi z kurczaka
Składniki:
- pierś z kurczaka: 2 sztuki
- awokado: 1 sztuka
- papryczka chilli w płatkach: 1 łyżeczka
- bazylia (liście): 4 sztuki
- sól, pieprz -do smaku: 1 szczypta
- oliwa z oliwek- do smażenia: 2 łyżki
Ostre piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Piersi przekroić na połowę.
-
2.
Awokado zmiksować razem z listkami bazylii, dodać do smaku soli i pieprzu.
-
3.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
-
4.
Każdy płat piersi z kurczaka posmarować pastą awokadowo-bazyliową, posypać papryczka chilli i smażyć z obu stron aż mięso bedzie gotowe.
-
5.
Podawać z plackami do tortilli lub ze zrumienionym chlebem
Komentarze