Omlet z łososiem i roszponką

0 (0 ocen)

Na śniadanie :)

Składniki:

  • na 1 porcję:
    3 jajka
    50 g łososia wędzonego
    1 nieduża cebula
    garść roszponki
    sól i pieprz
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju

Omlet z łososiem i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i olej rozgrzać na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać pokrojonego w paski łososia i zalać roztrzepanymi jajkami doprawionymi solą i pieprzem. Na jajkach ułożyć umytą roszponkę. Omlet smażyć na małym ogniu aż spód się zetnie, następnie złożyć na pół, przełożyć na talerz i udekorować pozostałą roszponką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy