Omlet z brokułem i kalafiorem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Posiłki dla rodziny przygotowuję z dużej ilości warzyw. Gotuję codziennie, ale największą radość sprawia mi pieczenie.

  • 50 min

Składniki:

  • żółta papryka
    2 dymki ze szczypiorkiem
    10 dag fasolki szparagowej
    po 10 dag różyczek brokułu i kalafiora
    marchewka
    4 jajka
    2 łyżki mąki
    4 łyżki masła
    2 łyżki oliwy
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

Omlet z brokułem i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Z fasolki odcinamy końce i kroimy w kawałki, dymki ze szczypiorkiem siekamy.
    Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Warzywa (bez szczypiorku) smażymy 10 minut na oliwie. Doprawiamy. Mieszamy ze szczypiorkiem.
  • 2. Przygotowujemy omlety: jajka miksujemy z mąką, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Smażymy na maśle z obu stron. Nakładamy po porcji
    warzyw i składamy na pół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy