Omlet biszkoptowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Rewelacyjny miękki biszkopt, wyrośnięty i bardzo smaczny.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mąki
    2 łyżki mleka
    szczypta soli i cukru

Omlet biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy żółtka, cukier i jeszcze chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i delikatnie mieszamy.
  • omlet 2. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem tłuszczu, podsmażamy, a następnie łopatką składamy omleta w pół. Smażymy ok 3 minut na małym ogniu. Po tym czasie obracamy omleta na drogą stronę i smażymy następne 3 minutki. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie zaprawione jagódki i syrop klonowy).

Komentarze

Podobne przepisy