napoleonka bez pieczenia

0 (0 ocen)

szybka

Składniki:

  • 5 szklanek mleka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    kostka masła
    torebka budyniu śmietankowego
    4 żółtka
    cukier waniliowy
    2 paczki dużych lekko solonych krakersów

Napoleonka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 szklanki mleka + cukier + cukier waniliowy + masło – zagotować.
    Zimne mleko wymieszać z żółtkami, budyniem i mąką – powolutku, cały czas mieszając wlać do gotującego mleka. Mieszając, gotować do zgęstnienia masy.
    Dno brytfanki wyłożyć krakersami, następnie gorącą masę budyniową i warstwą krakersów.
    Odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy