Napoleonka bez pieczenia

5 (172 ocen)

  • 40 min

Jest błyskawiczna w wykonaniu, w dodatku bardzo smaczna. Herbatniki pod wpływem gorącego budyniu fajnie zmiękną i nasiąkną pysznym aromatem;)

  • 40 min

Składniki:

  • 30 sztuk herbatników
    3 szkl. mleka
    250 g masła
    0,5 szkl. cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    3 jajka
    1 duże opak. cukru waniliowego
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Napoleonka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, ułożyć połowę herbatników ciasno siebie.
  • 2. Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Masę przykryć drugą warstwą ciastek.
  • 3. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować