Naleśniki z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem emerytowaną kucharką. Gdy byłam u córki w Kanadzie, jej znajomi zajadali się moimi potrawami.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● cebula
    ● kawałek selera
    ● pietruszka
    ● marchewka
    ● 15 dag startego żółtego sera
    Ciasto na naleśniki:
    ● 1/2 l wody gazowanej
    ● 3 żółtka
    ● olej
    ● sól
    ● mąka

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepujemy żółtka, wlewamy
    wodę, łyżkę oleju i dodajemy
    tyle mąki, aby ciasto nie było zbyt gęste. Solimy do smaku
    i mieszamy lub miksujemy
    na jednolitą masę. Następnie
    smażymy naleśniki.
  • 2. Filety kroimy w kostkę, smażymy
    na oleju i dodajemy cebulę
    pokrojoną w kostkę oraz
    starte na tarce seler, pietruszkę
    i marchewkę. Dusimy na
    małym ogniu. Dodajemy fasolę
    i ponownie chwilę dusimy.
  • 3. Naleśniki smarujemy farszem
    i zawijamy. Układamy
    w naczyniu żaroodpornym
    i posypujemy żółtym serem. Krótko zapiekamy
    w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy