Naleśniki na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuchnia to pole do popisu dla mojej fantazji. Uwielbiam pichcić samodzielnie.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki
    ok. 2,5 szkl. mleka
    2 łyżeczki spiruliny (sproszkowane algi morskie)
    2 jajka
    1/4 szkl. oleju
    szczypta soli

    Oraz:
    serek waniliowy
    brzoskwinie i pestki granatu do dekoracji

Naleśniki na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki na zielono 1. Przygotowujemy ciasto: mleko miksujemy z mąką, jajkami, olejem i solą.
    Wsypujemy spirulinę i jeszcze chwilę miksujemy.
  • 2. Patelnię rozgrzewamy i smażymy cienkie naleśniki. Studzimy. Smarujemy
    serkiem i składamy w trójkąty. Dekorujemy owocami.

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy