Naleśniki jabłkowo - serowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne i sycące.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    - 2 szklanki mąki
    - 1 szklanka mleka
    - 1 szklanka wody
    - 1 jajko
    - 1 łyżka cukru
    - szczypta soli
    - olej do smażenia

    Farsz:
    - kostka sera półtłustego (200g)
    - 2 łyżki jogurtu typu greckiego
    - 1 łyżka cukru
    - słoik prażonych jabłek

Naleśniki jabłkowo - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto dobrze wymieszać na gładką masę o lejącej konsystencji.
    Usmażyć naleśniki wlewając na patelnię odrobinę oleju. Z podanej porcji wychodzi 10,11 naleśników.
  • 2. Farsz:
    Wymieszać ser z cukrem i jogurtem.
  • 3. Nakładać na naleśnik czubatą łyżkę masy serowej i jabłek. Zawijać. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy