Muffinki mocno rabarbarowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Babeczki które zrobiłam są takie jak lubię najbardziej, mięciutkie, pachnące, wilgotne i zdecydowanie nie za słodkie :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 220 gramów
    - cukier: 120 gramów
    - masło: 160 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek co pieczenia: 2 łyżeczki
    - syrop z czarnej porzeczki: 2 łyżki
    - rabarbar: 300 gramów

Muffinki mocno rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar kroimy w niewielką kosteczkę.

    Dodajemy do niego łyżkę mąki i mieszamy (podobno zapobiega to opadaniu rabarbaru na dół ciasta).

    Masło miksujemy z cukrem.

    Następnie cały czas miksując dodajemy jajka i syrop.

    Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

    Dodajemy rabarbar i mieszamy.
  • Muffinki mocno rabarbarowe 2. Do silikonowych foremek nakładamy po dużej łyżce masy.

    Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy