Moje Burito

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sycące danie

  • 30 min

Składniki:

  • 50dkg.mięsa mielonego
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka pomidorów bez skórki
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    bazylia suszona
    vegeta
    chilii
    SOS CZOSNKOWY:
    6-8 ząbków czosnku
    4 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    vegeta
    CIASTO NALEŚNIKOWE:
    2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    woda ( do uzyskania odpowiedniej konsystencji)około 1/2 szklanki
    2 jajka
    2 łyżki oleju

Moje burito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • burito 1. Mięso przesmażam na patelni bez dodatku tłuszczu dodaję przyprawy i smażę jeszcze jakieś 10-15min.
    Pomidory blenderuję i dolewam do mięsa podduszam i na koniec dodaje odsączoną kukurydze i fasolę mieszam.
    Farsz nakładam na ciepłe naleśniki(żeby nie pękały)i zawijam jak krokiety tylko nieco lużniej
    Podsmażam na odrobinie oleju i podaje gorące z sosem czosnkowym.
    SOS:
    Czosnek,majonez ,jogurt i vegetę blenderuję na gładko

Komentarze

Podobne przepisy