Minibułeczki w kapuście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż i synek chętnie jedzą to, co ugotuję.

Składniki:

  • Ciasto drożdżowe:
    ● 50 dag mąki
    ● jajko
    ● 3 dag drożdży
    ● szczypta soli
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    Farsz: cebula
    ● masło
    ● 1/2 główki małej kapusty
    ● sól, pieprz
    ● ok. 30 dag twarogu
    Oraz: ok. 1/2 l mleka

Minibułeczki w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników i ok. 300 ml mleka wyrabiamy ciasto. Odstawiamy. Formujemy ok. 1-cm kulki. Pieczemy na blasze w 180 °C.
  • 2. Kapustę szatkujemy, gotujemy do miękkości, odciskamy. Cebulę szklimy na roztopionym maśle. Mieszamy z twarogiem i kapustą. Doprawiamy.
  • 3. Trochę mleka podgrzewamy w kąpieli wodnej, wkładamy bułeczki. Mieszamy, aż zmiękną. Dodajemy do kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy