Mini serniczki czekoladowe z sezonowymi owocami

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 40 min

Elegancki a jednocześnie bardzo prosty deser.

  • 4 godz. 40 min

Składniki:

  • 300 g sera twarogowego z wiaderka
    budyń czekoladowy, bez cukru, w proszku
    1/4 szklanki cukru
    2 jajka
    sezonowe owoce: truskawki, morele
    opcjonalnie syrop klonowy

Mini serniczki czekoladowe z sezonowymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastaw na 160 stopni. Ser zmiksuj z budyniem i cukrem, dodaj jajka, zmiksuj. Przelej do foremek. Piecz 25 minut. Studź w piekarniku. Schłódź minimum 4 godziny w lodówce. Ja pozostawiłam na noc. Wyjmij na talerz i udekoruj cząstkami owoców.

Porady

Deser ten można dowolnie zmieniać, wystarczy użyć budyniu w innym smaku i innych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy