Mini roladki z grillowaną dynią i serem

0 (0 ocen)

Dynia, dynia, dynia i pycha jest:)

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
    ¼ dyni Hokkaido
    1 łyżka sosu Worcester
    1 łyżka oleju
    1 łyżka ziół dalmatyńskich
    Szczypta świezo mielonych płatków chili
    Sól,pieprz
    ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    20 g sera żółtego
    Jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia

Mini roladki z grillowaną dynią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pghfqe 1. Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Pokroić w paski o grubości około 1,5 cm. Do miski wlać olej, sos worcester, dodać zioła, sól, oraz świeżo mielone płatki chili. Wymieszać. Włożyć paski i dyni i zostawić na 5 minut. Następnie położyć je na grillu lub patelni grillowej i grillować około 5-7 minut aż dynia będzie na wpół miękka. Następnie przełożyć na talerzyk.
  • image-17mh4g6 2. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić wzdłuż na dwa płaty. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie ułożyć po 2-3 kawałki dyni i przykryć plastrem sera. Zwinąć w roladkę, spiać wykałaczkami. Panierować w jajku i bułce i smażyć do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy