Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne delikatne Rafaello na kremowej kałuży z mleczną czekoladą.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko kokosowe w puszce: 400 mililitrów
    - wiórki kokosowe: 4 łyżki
    - płatki migdałów: 4 łyżki
    - aromat migdałowy: 2 łyżki
    - cukier ( drobny ): 2 łyżki
    - Żelatyna: 2 łyżki
    - gęsty jogurt naturalny: 4 łyżki
    - cukier puder: 1 łyżka
    - czekolada mleczna: 50 gramów

Migdałowe rafaello na kremowej chmurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

    Dodajemy cukier i olejek migdałowy.

    Gotujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
    Studzimy.
    Dodajemy do mleka z dodatkami.
    Dokładnie mieszamy.

    Przelewamy do niedużej foremki
    ( u mnie silikonowa keksówka ).

    Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.




    Przed podaniem :

    Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na "kałuży" jogurtowej.

    Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy