Mieszanka warzywna w galarecie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciekawa i zdrowa alternatywa.

  • 40 min

Składniki:

  • słoik mieszanki warzywnej
    20 dag szynki drobiowej lub ugotowane mięsa z kurczaka
    1-2 jajka
    natka pietruszki
    żelatyna z warzywami

Mieszanka warzywna w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody(wg opisu na opakowaniu) jednak ja dałam ciut mniej wody.Mieszamy by się rozpuściła.Odstawiamy do przestygnięcia.
  • 2. Mieszankę warzywną odcedzamy na cedzaku. Szynkę lub mięso kroimy na kawałki, jajka gotujemy na twardo. Wszystko układamy w miseczkach stroimy natką pietruszki i zalewamy żelatyną. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotową kolorową galaretę układamy na dużym talerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy