Mięso kożlęce z pieczarkami

0 (0 ocen)

podawać z ryżem albo z opiekanymi ziemniakami

Składniki:

  • 800 g mięsa z przedniej części kożlęcia, 60 g masła, cebula, sól, kruszony kminek, 80 g pieczarek, 20 g mąki, natka pietruszki

Mięso kożlęce z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć w letniej wodzie, osuszyć i usunąć błony. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić. Obsmażyć na maśle, dodać kostki mięsa, wlać trochę wody i smażyć we własnym sosie. Potem mięso posolić, dodać kminek i dusić pod przykryciem. Podczas duszenia od czasu do czasu pomieszać i dodać w razie potrzeby wodę. Do odparowanego sosu dodać pieczarki i dusić do miękkości. Na koniec sos oprószyć mąką, chwilę obsmażyć, rozrzedzić, jeszcze podgotować i dodać posiekaną natkę pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy