Mazurek stefankowo-kajmakowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

wielkanocne ciasta

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szkl cukru
    1,5 szkl mąki
    200 g masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    masa kajmakowa
    polewa czekoladowa
    bakalie do przybrania


Mazurek stefankowo-kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z połową cukru, dodać po jednym żółtku , ubijać aż do uzyskania puszystej masy. Białka ubić na pianę z resztą cukru, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
    Z ciasta upiec 3 placki w formie o rozm 33x22
    Wystudzone przełożyć masą kajmakową i polać polewą, udekorować bakaliami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy