Maślankowe z rabarbarem i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne wilgotne ciasto.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • 2,5 szklanki mąki

    1 szklanka maślanki

    szklanka cukru

    0,5 szklanki oleju

    3 jajka

    200 g białej czekolady

    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    2 szklanki rabarbaru pokrojonego w kostkę

    Kruszonka:

    6 łyżek cukru

    10 łyżek mąki
    120 g miękkiego masła

Maślankowe z rabarbarem i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i posiekaną nożem czekoladą.W drugim naczyniu łączymy maślankę, olej i jajka.Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Blachę o wymiarach 26x20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Na ciasto wykładamy rabarbar. Mąkę, cukier i masło na kruszonkę łączymy w misce i wcieramy je w siebie do chwili utworzenia się niewielkich grudek. Ciasto posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut (do suchego patyczka).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy