Marynowane grzybki w occie

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tym razem wybrałam kilka malutkich, czarnych łebków i zalałam je octową zalewą. Przepis dostałam kilka lat temu od taty mojej przyjaciółki.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - grzyby gotowane: 0.5 kilograma
    - ocet: 0.5 litra
    - woda: 0.5 litra
    - woda: 100 gramów
    - cukier: 10 łyżek
    - pieprz czarny: 30 sztuk
    - liść laurowy: 15 sztuk
    - cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki

Marynowane grzybki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane grzybki w occie 1.
    Zagotować ocet z wodą z pieprzem i listkami. Wsypać cukier, ponownie zagotować. Wkroić cebule pokrojone w plastry, chwilę pogotować. Włożyć grzyby do słoiczków, ale nie do pełna, zalać gorącą zalewą. Wykonać 2 razy ruchy góra - dół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy