Makaronowe warkocze

0 (0 ocen)

  • 35 min

Idealna potrawa zeby zaskoczyc gosci :)

  • 35 min

Składniki:

  • Porcja dla dwóch osób:
    - makaron spaghetti (najlepiej zmieszać dwa kolory, jasny i ciemny, wtedy warkocze wyglądają lepiej)
    - opakowanie serka mascarpone 250 g
    - olej rzepakowy
    - opakowanie łososia wędzonego na zimno 150 g
    - mleko wedle uznania aby sos nie był za gęsty
    - garść posiekanego koperku
    - sok z cytryny do smaku
    - pieprz, sól, magii, przyprawy do smaku

Makaronowe warkocze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie jest bardzo proste i trwa chwilę:
    1. gotujemy makaron (do makaronu dodajemy trochę oleju rzepakowego żeby makaron się nie posklejał)
    2. siekamy łososia, koperek
    3. na patelnie wlewamy olej, wrzucamy łososia, chwilę podsmażamy, dodajemy mascarpone i roztapiamy
    4. jeżeli sos jest za gęsty dodać trochę mleka
    5. dodajemy sok z cytryny, koperek i przyprawy
    6. ugotowany makaron chwilę studzimy i pleciemy warkocze
    7. warkocze układamy na około talerza a w środek wlewamy sos :)

Porady

Najlepiej jakby makaron był biały i brązowy, wtedy warkocze będą wyglądać bardziej efektownie :)

Komentarze

Podobne przepisy