Makaron z kwiatami nasturcji

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni uwielbiam eksperymentować. Wystarczyło kilka składników, by powstało oryginalne, smaczne i kolorowe danie.

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu wstążki
    ● 16 kwiatów nasturcji
    ● 30 dag pieczarek
    ● sól, pieprz
    ● 10 szparagów
    ● czerwona cebula
    ● 2 łyżki oliwy

Makaron z kwiatami nasturcji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Nasturcje i szparagi myjemy,
    osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Połowę kwiatów nasturcji odkładamy, w pozostałych obrywamy
    płatki. Szparagi cienko
    obieramy poniżej główek, odcinamy
    zdrewniałe
    końce. Łodygi kroimy
    w 5-cm kawałki.
  • 3. Cebulę obieramy.
    Pieczarki oczyszczamy
    i z cebulą kroimy
    w małą kostkę. Mieszamy
    ze szparagami.
    Smażymy ok. 10
    minut na oliwie. Doprawiamy,
    posypujemy
    płatkami nasturcji,
    delikatnie mieszamy. Wykładamy
    na talerze. Dekorujemy
    kwiatami nasturcji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy