Makaron ryżowy z serem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

na obiad dla małych i dużych

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron ryżowy wstążki: 300 gramów
    - truskawki: 300 gramów
    - ser biały twarogowy: 250 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - jogurt naturalny: 200 mililitrów
    - sól: 0.33 łyżeczki

Makaron ryżowy z serem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15-30 min.. Makaron zalać wrzątkiem, po 3 minutach odcedzić. Rozłożyć porcje na talerzach, oprószyć leciutko odrobinką soli i polać jogurtem. Na wierzch wyłożyć porcje truskawek i posypać całość pokruszonym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy