Makaron azjatycki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaki kuchni tajskiej polecam bo danie jest lekkie i zdrowe. Sos rybny i ostrygowy odkryłam niedawno i zakochałam się w nich

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowania makaronu nitki ryżowego
    20 dkg krewetek
    3 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka sosu rybnego
    1 łyżeczka sosu sojowego
    4 łyżki octu ryżowego
    1/2 papryki czerwonej
    6 pomidorków koktajlowych
    3 łyżki grzybów mun

    pieprz, sól
    natka pietruszki do dekoracji
    olej rzepakowy

Makaron azjatycki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaronu nie gotuję, tylko przelewam go gorącą wodą i odstawiam na 10 minut. Paprykę kroję na kawałki, przesmażam na patelni, dodaje pomidorki koktajlowe kiełki, krewetki, dodaję ocet, sos ostrygowy, sojowy i rybny. Mieszam z makaronem

Komentarze

Podobne przepisy