Lody porzeczkowo-jeżynowe

0 (0 ocen)

  • 5 godz. 30 min

W sam raz na nadchodzące upały

  • 5 godz. 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:

    175g jogurtu naturalnego
    1,5 garści czerwonej porzeczki
    1,5 garści jeżyn
    1 łyżeczka miodu

Lody porzeczkowo-jeżynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki i jeżyny oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Miksujemy razem z jogurtem w blenderze. Dodajemy miód i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przekładamy do plastikowego naczynia i umieszczamy w zamrażarce. Można co kilka godzin zamieszać aby nie wytrąciły się kryształki.
    Podajemy samodzielnie bądź z dodatkiem owoców, bakali, wafelków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy