Lekka zupa z kaszą jaglaną i mangoldem

0 (0 ocen)

Smaczna i lekka, wegetariańska zupa z liśćmi boćwiny i kaszą jaglaną.

Składniki:


  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    0,5 pęczka boćwiny
    kawałek pora
    4 łyżki kaszy jaglanej
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka naturalnej przyprawy warzywnej
    pieprz mielony do smaku

Lekka zupa z kaszą jaglaną i mangoldem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.

    Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę (naturalna przyprawa z kurkumą i suszonymi warzywami). Zagotować.

    W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać.

    Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw.

    Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy