KURCZAK po Meksykańsku

0 (0 ocen)

Danie na ostro-to jest to.

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    sól
    pieprz
    ostra papryka w proszku
    olej do smażenia

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć,osuszyć,natrzeć solą,pieprzem i papryką.Całość podsmażyć na oleju.

    Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.

    Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w większą kostkę,dodać fasolę odsączoną z zalewy i podlać gorącą wodą, chwilę gotować.Doprawić do smaku.

    Fasole z cebulą i utworzonym sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego z kurczakiem,przykryć i zapiekać,aż mięso będzie miękkie.
    W razie potrzeby podlać gorącą wodą.


Porady

Jeśli lubimy ostre smaki to zalecam dodanie odrobinę więcej czerwonej,ostrej papryki.

Komentarze

Podobne przepisy