KULKI INDYCZE NA FASOLCE SZPARAGOWEJ

0 (0 ocen)

  • 40 min

PYCHOTA,DANIE SYCĄCE.

  • 40 min

Składniki:

  • 0.5 KG MIĘSA MIELONEGO INDYCZEGO
    1 JAJKO
    0.5 SZKL BUŁKI TARTEJ
    OLEJ
    PIEPSZ,WEGETA
    1 ZĄBEK CZOSNKU
    1 ŁYŻKA KASZY MANNY
    0.5 KG FASOLKI SZPARAGOWEJ
    KILKA RÓŻYCZEK KALAFIORA
    2 ŁYŻKI MASŁA

Kulki indycze na fasolce szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KULKI INDYCZE NA FASOLCE 1. FASOLKĘ I KALAFIOR GOTUJEMY DO MIĘKKA (OSOBNO) W LEKKO OSOLONEJJ WODZIE.
    MIĘSO WYRABIAMY DODAJEMY KASZĘ MANNE,JAJKO PRZYPRAWY,ROZGNIECIONY CZOSNEK.FORMUJEMY MAŁEJ WIELKOŚĆI KULKI,OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU.
    MASŁO ROZTAPIAMY I PODSMAŻAMY Z 2-3 ŁYŻKAMI BUŁKI TARTEJ.
    NA TALERZ KŁADZIEMY FASOLKĘ I KALAFIOR POLEWAMY BUŁKĄ TARTĄ Z MASEŁKIEM.NA WIERZCH UKŁADAMY KULKI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy