Kukurydziane filety

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

szybkie i dobre

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójne filety z kurczaka: 2 sztuki
    - mąka kukurydziana: 2 szklanki
    - sól, piperz, przyprawa do kurczaka: 4 szczypty
    - olej do smażnia: 1 litr
    - ser żólty starty na drobnych oczkach: 200 gramów

Kukurydziane filety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety pokroić w paski, posolić, popiętrzyć, i posypać przyprawą do kurczaka.
    2. Obtoczyć w mące kukurydzianej i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju.
    3. Po wyjęciu posypać serem startym na drobnych oczkach.

Komentarze

Podobne przepisy