Królewskie tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tiiramisu to bardzo pyszny deser, warto spróbować.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg mielony: 50 dekagramów
    - płaskie biszkopty: 0.5 opakowania
    - cukier: 8 łyżek
    - jajka: 4 sztuki
    - kawa zaparzona: 1 szklanka
    - likier Amaretto: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - skorka z cytryny: 1 sztuka
    - kakao: 2 łyżeczki

Królewskie tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miseczki,dodać cukier, skórkę i sok z cytryny.Ubijać na parze aż otrzymamy gęsty krem.Lekko przestudzić otrzymaną masę.Ser dobrze rozmieszać mikserem,wlać masę jajeczną i znów barzdo dokładnie wymieszać. Biszkopty połamać i umieścić połowę w pucharkach. Kawę wymieszać z amaretto i polać nią obficie biszkopty. Na nasączone biszkopty nałożyć połowę kremu, umieścić na nim resztę połamanych biszkoptów i wylac pozostałą część kremu. Deser shładzać w lodówce około godziny. Przed podaniem posypać przesianym kakao.Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy