Krokiety ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką i często eksperymentuję. Wtedy powstają najlepsze dania, a i zabawa jest niezła.

Składniki:

  • Ciasto: 1/2 l mleka
    ● sól
    ● mąka
    ● jajko
    ● zioła prowansalskie
    ● olej do smażenia
    Farsz: op. mrożonego szpinaku
    ● 300 g żółtego sera
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz ziołowy
    ● jajko i bułka tarta lub otręby owsiane do panierki
    ● masło

Krokiety ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy naleśniki. Trzepaczką
    mieszamy składniki
    na ciasto, dodając tyle mąki,
    by było średnio gęste. Smażymy
    na oleju cienkie placki.
  • 2. Szpinak rozmrażamy i dusimy,
    aż woda wyparuje. Dodajemy
    rozgnieciony czosnek,
    starty ser i przyprawiamy.
  • 3. Farsz nakładamy na placki,
    zawijamy w rulonik, końce zaginamy
    do środka. Panierujemy
    i podsmażamy na maśle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy