KROKIETY KAPUSTNO-MIĘSNE Z GRZYBKAMI.

0 (0 ocen)

SĄ ZNAKOMITE,POLECAM

Składniki:

  • CIASTO NA NALEŚNIKI:
    1 szkl mleka
    0.5 szkl wody
    1.5 szkl mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżeczka soli
    5 łyzek oleju
    FARSZ:
    500g kapusty białej
    300g mięsa drobiowego
    sól,pieprz
    kilka grzybków (suszonych albo świeżych)
    DODATKOWO:
    bułka tarta
    jajko

Krokiety kapustno-mięsne z grzybkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOKIETY MIĘSNO-KAPUSTNE Z GRZYBAMI 1. NALEŚNIKI: Wszystkie składniki razem miksujemy i pieczemy naleśniki.
    FARSZ: Kapuste,mięso gotujemy. Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją,studzimy i mielimy wraz z mięsem i grzybami. Wszystko chwile razem dusimy. Doprawiamy.Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i dowolnie zwijamy,panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Porady

POLANE KECZAPEM SĄ WYBORNE. JEŚLI WOLĄ PAŃSTWO KAPUSTĘ KISZONĄ MOŻNA ZASTĄPIĆ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy