Krem porowo-jabłkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W mojej rodzinie ta zupa ma wielu amatorów.

Składniki:

  • 3 duże pory
    2 kwaśne jabłka
    3 łyżki masła
    150 ml śmietany 18-proc.
    3,5 szkl. bulionu drobiowego
    łyżeczka curry
    łyżka soku z cytryny
    1/2 op. groszku ptysiowego
    pieprz

Krem porowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i jasne części porów oczyszczamy i kroimy w kawałki. Pory szklimy na maśle. Dodajemy jabłka, wlewamy 1/2 szkl. bulionu i dusimy ok. 20 minut.
  • 2. Wywar miksujemy z 1/2 pozostałego bulionu. Dodajemy sok z cytryny, resztę
    bulionu i curry. Mieszając, gotujemy minutę. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy
    pieprzem. Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy