krakersowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 30 min

To bardzo smaczny i prosty do wykonania deser, który posmakuje i dzieciom i dorosłym. Jego największą zaletą jest szybkość wykonania.

  • 30 min

Składniki:

  • -1litr mleka 3,2 %
    -3 budynie śmietankowe lub waniliowe
    -pół kostki margaryny Kasia
    -4 jajka
    -niepełna szklanka cukru
    -2 łyżki mąki
    -2 duże paczki krakersów (najlepiej Lajkonik)

Krakersowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krakersowy przysmak 1. 1. Mleko zagotuj z margaryną.
    2. Do miski wsyp cukier i dodaj jajka, następnie wsyp budynie i mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.
    3. Gorące mleko z margaryną wlej do masy i wymieszaj. Całość wlej do garnka i gotuj do uzyskania masy budyniowej.
    4. W blaszce ułóż krakersy i przekładaj warstwami gorącej masy.

Porady

Masy wystarcza na trzy warstwy. Można ją wzbogacić dodając kakao, a całość możemy polać mlekiem skondensowanym i posypać orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy