Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z fasolka szparagowa na masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy bądź używamy tych które zostały z poprzedniego obiadu.Przeciskamy przez praskę luz używamy tłuczka do ziemniaków do puree. Do masy dodajemy cebulę, jajko i mąkę. Opcjonalnie można użyć więcej mąki zależy jak kto lubi jednak wtedy trzeba dłużej smażyć. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.Smażymy
Sos pieczarkowy: podsmażamy pieczarki na masełku(dodajemy sól, pieprz) dodajemy śmietankę do zup i sosów, gotujemy do momentu zredukowania śmietany.
Porady
Sposób na smaczny i szybki obiad. Najlepiej smakują z fasolką szparagową podduszoną na masełku.
Komentarze