Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybka i tania potrawa

  • 15 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 bułka
    1 cebula
    sól
    pieprz
    masło do smażenia
    5 łyżek bułki tartej

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 9 jajek ugotować na twardo i zetrzeć na grubym tarku. Do masy dodać 1 surowe jajko.
  • 2. Bułkę namoczyć i odcisnąć i dodać do masy. Cebulkę pokroić w kostkę umażyć na maśle i dodać równiez do masy, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Robić koteciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć.

Porady

Kotlety można podawać z dowolnymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy