Kotlety drobiowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Teraz wykorzystamy porcje rosołową z zupy jarzynowej czyli pomysł na tani obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ugotowana porcja rosołowa: 1 sztuka
    - tarty żółty ser (lub 1 zeszklona na oleju posiekana cebula): 1 szklanka
    - bułka tarta około: 1 szklanka
    - jajo: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki

Kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane mięso obrać od kości, jeśli potrzeba pokroić na mniejsze kawałki. Dodać starty ser i jajo. 1/2 szklanki bułki tartej namoczyć wodą, dodać do masy na kotlety. Wszystko przyprawić solą i pieprzem i ziołami i wyrobić na jednolitą masę (jesli jest zbyt wilgotna dosypać odrobinę tartej bułki). Z przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z kasza lub ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy