Koszyczki z pomidorów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzinka to mąż Marek oraz dzieci Justyna (17 lat) i syn Rafał (21 lat). W naszym menu przeważają dania mięsne, zupy, ale również sałatki i surówki.

Składniki:

  • 8 pomidorów
    puszka szprotek lub innej ryby w oleju
    cebula
    2 ugotowane jajka
    majonez
    sól, pieprz
    natka pietruszki

Koszyczki z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów wycinamy koszyczki, łyżeczką wydrążamy miąższ.
  • 2. Rybę osączamy z oleju, rozgniatamy widelcem. Cebulę drobno siekamy, jajka
    rozgniatamy widelcem lub drobno kroimy. Rybę z cebulą i jajkami mieszamy z łyżką majonezu, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Nadzienie nakładamy do koszyczków. Smarujemy majonezem i dekorujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy