Kolorowe papryczki

0 (0 ocen)

Są bardzo smaczne , nie wymagają dużo pracy i są fajnym pomysłem na szybki obiad

Składniki:

  • 4 duże kolorowe papryki
    2 woreczki ryżu
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    sól , pieprz , przyprawa kucharek " smak lata "

Kolorowe papryczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryż ugotować w osolonej wodzie , cebulę zeszklić na odrobinie tłuszczu na złoty kolor ,następnie do ryżu dodać surowe mięso mielone , zeszkloną cebulkę , czosnek przeciśnięty przez praskę , doprawić solą , pieprzem , przyprawą do smaku ,
    papryczki rozkroić , delikatnie wydrążyć pestki oraz białe części , napełnić farszem , przykryć wierzchami , poukładać jedna koło drugiej w naczyniu żaroodpornym grubo wysmarowanym margaryną i zapiekać w piekarniku w 180 stopniach ok.jednej godziny

Komentarze

Podobne przepisy