KOKARDKI Z PATELNI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj właśnie przypomniałam sobie o tym daniu ..i oczywiście zaraz zrobiłam je na obiadek :)Danie to jest bardzo smaczne, szybkie i nie zostaje zbyt wiele do zmywania :) polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 2OOg makaronu kokardki
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    300g pieczarek
    300g wędzonej kiełbaski
    200g włoszczyzny w paski
    vegeta do smaku

Kokardki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę,paprykę i cebulkę kroimy w kostkę,a pieczarki w plasterki i smażymy na odrobinie tłuszczu.
    Gdy składniki już trochę nam się podsmażą,to wrzucamy włoszczyznę w paski ,podlewamy odrobiną wody i dodajemy wcześniej podgotowany makaron (Makaron gotujemy al dente) Całość doprawiamy vegetą i dusimy tak 5 min. pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy