Kokardki z kurczakiem i szpiankiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szpinak i makaron, moje ulubione połączenie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g makaronu farfalle
    podwójna pierś z kurczaka
    500g świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego)
    100ml śmietanki 18%
    1 kulka mozzarelli
    1 ząbek czosnku
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Kokardki z kurczakiem i szpiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron należy ugotować al dente.
    Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać posiekany czosnek i szpinak. Po 10 minutach dodać śmietankę, wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu.
  • 2. Dodać przyprawy, oraz pokrojoną mozzarellę. Wymieszać i poczekać aż sos zgęstnieje.
  • 3. Makaron wyłożyć na talerze i polewać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy