kieszonki z serem w chrupiących migdałach

0 (0 ocen)

Moja rodzina uwielbia schabowe kotlety. Staram się podawać je na różne sposoby.

Składniki:

  • Ok. 0,5 kg schabu
    ½ papryki np. zielonej
    5 plastrów żółtego sera
    50g płatków migdałowych
    2 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
    wykałaczki

Kieszonki z serem w chrupiących migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłucz, osusz i potnij na 5 plastrów.
  • 2. Rozbij lekko tłuczkiem, posól i popieprz.
  • 3. W każdym kawałku mięsa zrób nacięcie tak, aby powstała kieszeń.
  • 4. Paprykę pokrój w prostokąty ok.2cmx3cm, każdy owiń plasterkiem sera i wsuń w kieszenie w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami.
  • 5. Płatki migdałowe wysyp na talerzyk.
  • 6. Jajko roztrzep widelcem.
  • 7. Kotlety oprósz mąką. Następnie panieruj w jajkach i płatkach migdałowych.
  • 8. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i smaż po ok.7minut z obu stron na wolnym ogniu aż się zarumienią.

Komentarze

Podobne przepisy